|
סוגרים את הברז לתאגידי המים
התנועה הירוקה מצטרפת להפגנה וקוראת לפעיליה להגיע ביום שישי הקרוב, ה-3/6/2011 בדימונה, נגד הפרטת משק המים של ישראל
|
תהליכי תיאגוד מחלקות המים החלו לפני מספר שנים ביוזמת ובעידוד משרד האוצר. הדבר נעשה בעזרת הטבות כספיות נדיבות ליישובים הראשונים לתאגד את מחלקות המים. תאגידי מים הם תאגידים עירוניים ועל פי כוונות משרד האוצר הם שלב ביניים לקראת הפרטתם ומכירתם בשוק הפרטי.
המודל הכלכלי פשוט מאוד: ככל שנצרוך (ויש האומרים, נבזבז) יותר מים, כך יגדלו הכנסות התאגיד, ועל כן, ככל שנתאפק ונייצר פחות ביוב כך יקטנו הוצאות התאגיד. כלומר, לתאגיד אין אינטרס כלכלי לטפל בביוב (אך הוא מחוייב לכך) ולעומת זאת יש לו, לתאגיד, אינטרס כלכלי שהציבור יקנה יותר מים. המדובר, כמובן, במודל שאיננו סביבתי בעליל , ושמעבר לכך יוצר מספר בעיות חדשות:
* בגלל המבנה הכלכלי נוצרים פערים בין יישובים חזקים לחלשים בשירות ובמחירים ויש אף מקרים אבסורדיים בהם מחירי המים ביישובים חזקים נמוכים יותר מיישובים חלשים.
* בתאגידי המים הוקמו מנגנונים מנופחים וגדולים (לעיתים תוך כפילויות עם בעלי תפקידים מקבילים בעירייה) עם משכורות גבוהות, משרדים מפוארים ותקורות גבוהות.
* והגרוע מכל, התייחסות נוספת לנחלת הכלל כאל מוצר כלכלי שיש למוכרו לזכיין בשוק הפרטי.
ג'קי אדרי מדימונה נושא את דגל המאבק בהפרטת משק המים שלנו מזה חודשים רבים. ביום שישי הקרוב בשעה עשר בבוקר במרכז המסחרי בדימונה, תתקיים הפגנה נגד הפרטת המים. בין הדוברים, גם ערן בן-י ימיני, מן התנועה הירוקה, שכתב הסבר זה.
|
מקונטיקט רואים את ירושלים / אבי דבוש
לפני ימים אחדים שבתי מכנס "שיחה" בקונטיקט , אליו נסעתי במסגרת עבודתי בשתיל. הכנס, שנערך ביוזמת הארגונים 'במעגלי צדק' וחזון(הארגון היהודי- סביבתי הגדול בארצות הברית), איגד למעלה ממאה פעילים סביבתיים וחברתיים יהודים, על מנת לברר את הקשר בין צדק סביבתי, צדק חברתי ויהדות.
אני מודה שנסעתי ברגשות מעורבים, ותחת לחצים של המזמינים. בביוגרפיה שלי, אני דתי לשעבר ומסורתי בהווה, שמאוד מחובר לזהותי כיהודי. יחד עם זאת, הזהות הזו לא מחוברת לזהותי הפוליטית- ישראלית, אלא בחיבור רופף. הפעולה היומיומית שלי למען ישראל דמוקרטית, שיויונית וצודקת יותר נוגעת לכלל אזרחי המדינה ואני מקיים אותו כתף אל כתף עם עולים שלא עברו גיור, פלשתינים אזרחי ישראל ומהגרי עבודה, כמו גם יהודים ישראלים.
למאמר המלא 
|
המשבר הסביבתי בישראל: עתידינו ומה בכוחנו לעשות?
מיחזור? תחבורה ציבורית? אופניים? מזון אורגני? תכנון ובנייה? סרטן בבאר שבע? בגץ גלאנט? שמורות טבע? חוק אויר נקי? חוף הים? ועדת ששינסקי? איכות הסביבה ופוליטיקה- מה הקשר?
התנועה הירוקה מזמינה לחוג בית בהנחיית פרופ' אלון טל, יו"ר מפלגת התנועה הירוקה, ממקימי אדם טבע דין ומכון הערבה ללימודי סביבה. המפגש יתקיים ביום שישי 17.6.2011 ברחוב הפרסה 13, נוף ים הרצליה. אנא הרשמו מראש – מספר המקומות מוגבל.
לפרטים נוספים והרשמה: אמיר 0544262187 amir.rockman@gmail.com
|
 |
מעבר לחובותיו של אדם / חגית אולנובסקי
רשת האינטרנט מציעה הגדרות רבות ושונות למושג "התנדבות". חלקן מנוסחות על דרך השלילה ("… שלא למטרת רווח כלכלי"), או בצורה סיבובית ומעורפלת. אהבתי במיוחד את ההגדרה של אליס ונויס:(Eliis & Noyes, 1990) התנדבות פירושה לבחור לפעול מתוך הכרה בצורך קיים, ומתוך גישה של אחריות חברתית, וזאת ללא ציפיה לתגמול כלכלי. עשייה שהיא מעבר לחובותיו הבסיסיות של אדם". עבור חלקנו, "התנדבות" נשמעת כמו מילה נוראית שאין להעלותה – אולם רובינו מוכנים לפחות להצהיר כי אנו רוצים להתנדב, אם נמצא את המקום ואת הזמן.
למאמר המלא 
|
בתכל'ס: הנהגת התנועה מעדכנת
ד"ר נח עפרון מספר על פעולותיו בעיריית ת"א-יפו
אחד האתגרים של התנועה הירוקה לקראת הבח ירותהמקומיות הבאות הוא לפתח דפוס חדש של פוליטיקה מקומית מקיימת. מועצת העיר תל אביב-יפו (בה אני חבר כנציג התנועה הירוקה בתנועת "עיר לכולנו"), מהווה מעין מעבדה, בה מנסים לפתח פוליטיקה מקומית חדשה. הדבר נעשה בכמה אופנים.
למאמר המלא |
|
צריך פה קצת רענון. גם עמוד "ההנהגה" מזמן לא עדכני, ואין לינק לאתר הרשמי במקום בולט, ואיפה סקירה של הרצים לפריימריז?